22nd jul, 2007

Halvdelen af de mest innovative virksomheder er ikke patentaktive

En undersøgelse lavet af IPEG viser at kun halvdelen af hollands 100 mest innovative virksomheder er patentaktive. For de 10 mest innovative virksomheder er detts også afspejlet.

Normalt behøver man faktisk ikke at være bekymret hvis de mest innovative virksomheder ikka patenterer….mange af virksomhederne vil ofte ikke have patenterbare produkter, men istedet koncepter eller lignende. Det er dog ikke tilfældet med den Hollandske liste. Her er alle virksomhederne faktisk på et område hvor patener burde spille ind. Så derfor er IPEG´s bekymring faktisk meget reel.

Er det det samme billede vi ser i Danmark? Hvis man går ud fra Innovation Cup giver et korrekt illede af de mest innovative danske virksomheder så er svaret nej. Alle top 5 virksomhederne er IP aktive….selvom vinderen Gabriel ikke reklamerer meget for deres patenter (det fremgår dog af deres årsrapport at patenter indgår i deres strategi). interssant er det også at se at de 5 “små innovationsmestre” også er patentaktive, med undtagelse af en enkelt. Overraskende skiller Exiqon sig ud med en stor portefølje af patener.

Danske virksomheder skiller sig heldigvis ud i forhold til de hollandske når det kommer til at beskytte deres innovation.

Responses

Interessant opgørelse, mon der findes nogle nyere tal? Og er der nogen bud på forklaringer på hvorfor der er denne forskel på NL og DK?

Jeg har ikke set nyere tal på de efterfølgende års top 100 lister fra Holland. Det er lidt overraskende fordi Holland faktisk står for 3% af de samlede patentansøgninger til EPO. Årsagen kan være at patenter først kommer i spil når virksomheden bliver større og de virksomheder der er på listen ofte er i en opstartsfase. mit bud er dog at billedet har ændret sig i de senere år så IP spiller en større rolle.

Leave a response

Your response:

Categories